söndag 16 maj 2010

Kristihimmelbeach

Jahåpp!

Dags för årets första tävling! På en Torsdag dessutom. Det var kristihimmelsbeach på Mälarbadet i Södertälje. Tävlingsperiod nr 2, något spel i period ett blev det inte.

Jag och Anders var som vanligt väldigt trögstartade i gruppspelet och sumpade första matchen i en tresettare. Andra matchen mötte vi våra träningskamrater Tompa och Björn. Då började det stämma lite bättre och vi visste ju hur dem spelade så vi lyckades ta hem matchen efter två tuffa set. Tredje matchen var en rysare. Det var nu avgörande om vi skulle ha chans på avancemang. Vi vann första set komfortabelt. Tappade andra set knappt. Och tredje set låg vi faktiskt under med 14 - 11 och kände väl att slutspelet gled oss ur händerna. När Anders sa: Jaha, nu är det bara gå på. Så vi gick på. Och plötsligt var vi ikapp och förbi!
En boll ifrån att åka ur i gruppen, till gruppseger... Vad roligt det kan bli.

Kvartsfinal mot Anders och Viktor. Vi spelade lugnt som aldrig förr, hade näst intill 100%ig side-out. Även fast set'en var jämna fram till 17-17 så kändes det aldrig oroligt. Vinst med 2 - 0.
Det kanske roligaste som hände på turneringen inträffade denna matcen. Kolla klippet som Tompa lagt upp på youtube:



I Semifinalen mötte vi "Farsan och Mango" kanske det bästa lagnamnet? :) Vi vann första set, likt kvartsfinalen väldigt stabilt spel. I andra set ledde vi ganska mycket när jag tog ett pokedefence och stukade tummen. Efter skade-timeout och kyla/lindning av sjukgymnast, så bestämde vi oss för att försöka slutföra matchen. Tejpningen var grym och handen blev som en kanon! Adrenalinet pumpade på och vi tog även hem andra set och matchen.

I finalen spelade vi mot Juniorerna Hampus Randén och Jacob Wijk Tengroth. 2st grymma grabbar som kommer bli stora namn inom svensk beach. Vi hängde väl med till 10-11 innan vi gjorde något misstag och det rann iväg. Grabbarna spelade felfritt och vann rättvist med 2-0. Men det blev iallafall 25 poäng då det var en 20lags Open. Helt okej start på säsongen!

1 kommentar:

Unknown sa...

Nice blog. Keep it up.